Dan crvenih haljina

Foto: Zvonimir Ferina

 

U HNK-u u Zagrebu žene koje su preživjele moždani udar nosit će kreacije naših dizajnera – Aleksandre Dojčinović, Grete Gudelj, Anamarije Brkić, Božice Medić-Juraković, Željke Šafran i Zorana Aragovića

Zdravlje je na prvom mjestu, dobrota i humanost na drugom, a na trećem je moda. Spoj tih triju elemenata je iznimno važan.

»Naime, danas odjenite nešto crveno i podržite javnozdravstvenu kampanju Dan crvenih haljina kojom se želi podići svijest o specifičnostima moždanog udara u žena«, poručuju Lidija Malkoć, Mirna Marinčić, Martina Jakopović, Iva Topličan, Irena Šviglin Mačković i Ksenija Urličić – žene koje su preboljele moždani udar i hrabro odlučile svojim pričama skrenuti pažnju na ovu tešku bolest.

Svaka od njih na svoj način doživjela je borbu s bolešću i njenim posljedicama pa svojim iskustvima upozoravaju da moždani udar ne bira životnu dob i može se svakome dogoditi. No, prije svega one žele naglasiti da možemo utjecati na veliki dio čimbenika rizika i da se prevencijom može spriječiti čak 80 posto moždanih udara doznajemo iz priopćenja.

https://www.novilist.hr/life/odjenite-nesto-crveno-jer-je-dan-crvenih-haljina/

pošalji nam poruku